Mums patīk tādi maltās gaļas ēdieni, kas ir ātri pagatavojami – kotletes un pelmeņi. Bet ik pa laikam tas apnīk.
Šajā gadījumā jūs varat atpūsties no klasikas un pagatavot gardu ukraiņu virtuves ēdienu – mazurikus. Garšīgi, aromātiski un nemaz nerada smaguma sajūtu.
Mazurikus ir iecienījuši gaļas uzkodu cienītāji. Ar tiem tiešām var saēsties, turklāt tie labi atsvaidzina ierasto standarta kotlešu garšu.
Lasi arī: Vai tiešām olas biskvītam nevajag atdalīt, bet uzreiz saputot ar cukuru?
Tie tiek pagatavoti diezgan ātri, bez jebkādām problēmām. Un, pateicoties putnu gaļas izmantošanai, jums nebūs jāuztraucas par papildus centimetru iegūšanu jostasvietā. Galvenais nepārspīlēt ar porcijām.
Sastāvdaļas:
500 g maltas mājputnu gaļas
2 olas
40 g sviesta
40 g cietā siera
1 ēdamkarote piens
1 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti pipari
0,5 tējkarote ķiploku pulveris (pēc izvēles)
1 tējkarote sīpolu pulveris (pēc izvēles)
Rīvmaize
Augu eļļa cepšanai
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu precīzu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Bietes tagad tiek vārītas maisiņā; žēl, ka es par šo metodi nezināju agrāk – 25 minūtes un gatavasby Jeļena Kuzmenko
- Viņš noslēdza derības, ka apprecēs bagātnieka apaļīgo meitu — bet kāzu dienā viss beidzās negaidītiby Rinalds Bergmanis
- Kad atkal gaidāms lietus un straujš aukstuma vilnis -kaut kas tuvojas, brīdināja sinoptiķisby Sandra Ločmele